تأثیر سنت‌های قزاقی بر اقتصاد از نظر تحلیلگران

نمی‌توانیم به سادگی تجربه فعلی کشورهای توسعه یافته، به ویژه در سیاست‌های اجتماعی، را اتخاذ کنیم. جامعه قزاقستان هنوز کاملاً متفاوت است. پیش از این، تحلیلگران نقشه‌ای از شباهت مناطق و شهرهای قزاقستان را بر اساس تخصص آنها در صنایع مختلف ارائه کرده بودند.

تحلیلگران موسسه Desht  نظرات خود را در مورد چگونگی تأثیر سنت‌های خانوادگی قزاق‌ها بر اقتصاد مدرن به اشتراک گذاشتند.

به گفته کارشناسان، سنت‌های قزاقی از دو جهت مختلف بر اقتصاد کشور قزاقستان و زندگی مردم تأثیر می‌گذارد. از یک سو، تعداد زیاد رویدادهای خانوادگی مستلزم صرف هزینه است که به پس‌انداز کمکی نمی‌کند. از سوی دیگر، مردم قزاقستان می‌توانند حتی روی حمایت مالی و غیرمالی قابل توجه خویشاوندان دور، از کمک مواد غذایی گرفته تا اشتغال، حساب کنند. یعنی یک شبکه گسترده از پیوندهای اجتماعی وجود دارد که فقر را کاهش می‌دهد، اما منجر به کارایی ناکافی می‌شود.

کارشناسان با توضیح چگونگی شکل‌گیری چنین سبک زندگی، به نظریه ریچارد پوزنر، حقوقدان آمریکایی، که در دهه 1980 ارائه شد، اشاره کردند. بر اساس این نظریه، چنین نهادهای غیررسمی تحت تأثیر محدودیت‌ها شکل می‌گیرند: جغرافیای خشن با آب و هوای غیرقابل پیش‌بینی، کمبود فناوری برای ذخیره مازاد مواد غذایی، پراکندگی جمعیت در مناطق وسیع و عدم وجود سیستم پولی و مالیاتی توسعه یافته.

در گزارش موسسه Desht  اشاره شد:

از اینجا مهمترین تهدید وجودی - گرسنگی - ناشی می‌شود. این می‌تواند هم به دلیل پدیده‌های طبیعی (خشکسالی) و هم به دلیل جنگ و غارت رخ دهد. همانطور که تجربه قرن بیستم نشان داد، مصادره خشونت‌آمیز دام منجر به تلفات بسیار سنگین جمعیت شد. چگونه می‌توان در برابر تهدید انقراض دسته جمعی مقاومت کرد، زمانی که مقیاس یک خانواده به وضوح امنیت را تضمین نمی‌کند؟ درست است، متحد شدن. پوزنر خاطرنشان می‌کند که پیچیده‌ترین و پرهزینه‌ترین معاملات در چنین جوامعی، انواع تقویت پیوندهای اجتماعی است. این تقسیم مازاد، کمک مشترک به قربانیان، انواع هدایا، قوانین پیچیده ازدواج و اتحادیه‌ها است. در کل، همه به دنبال انباشت ثروت نیستند، بلکه به دنبال توزیع مداوم هستند، زیرا سیستم بیمه به این شکل است.

تأثیر سنت‌های قزاقی بر اقتصاد از نظر تحلیلگران

مردم برای محافظت از خود، گروه‌های خویشاوندی تشکیل می‌دهند و به دنبال گسترش مرزهای آنها، به عنوان نمونه، از طریق ازدواج در خارج از گروه اجتماعی خود هستند. این به کاهش خطرات و گسترش "گروه انتقام" کمک می‌کند - یعنی تعداد افرادی که اگر اموال یا جان شما را بگیرند، آماده دفاع از شما هستند.

کارشناسان خاطرنشان می‌کنند که نتیجه‌گیری‌های این دانشمند آمریکایی با آثار رادیک تیمیرقالیِف، مورخ قزاقستانی، همگرا است. در پایان قرن گذشته، کشور و مردم ما تکان‌های بزرگی را تجربه کردند و دوباره دستور کار بقا را مطرح کردند و تمام این سنت‌هایی را که قرن‌ها شکل گرفته بود، بازگرداندند. با این حال، در 20 سال گذشته، با تقویت دولت، شهرنشینی و افزایش درآمد، انگیزه برای حفظ آنها بسیار کمتر شده است. کارشناسان معتقدند که رفتار اقتصادی شهروندان تغییر خواهد کرد. در عین حال، مهم است که نهادهای رسمی به طور هماهنگ نهادهای غیررسمی را تکمیل کنند.

تحلیلگران افزودند:

نمی‌توانیم به سادگی تجربه فعلی کشورهای توسعه یافته، به ویژه در سیاست‌های اجتماعی، را اتخاذ کنیم. جامعه قزاقستان هنوز کاملاً متفاوت است.

پیش از این، تحلیلگران نقشه‌ای از شباهت مناطق و شهرهای قزاقستان را بر اساس تخصص آنها در صنایع مختلف ارائه کرده بودند.

نکته:

ساختار جامعه قزاقستان براساس ازدواج برون گروهی بنا شده است و این مقوله نشات گرفته از سنت های گذشته آن است. این ساختار اجتماعی در جهان معاصر در حال تغییر دارای مزایا و معایب است. اما یک نکته قابل توجه در گزارش تحلیلی فوق این است که رویکرد واقع بینانه در یافتن راه حل در مطالب کاملا مشهود است.

منبع:

https://tengrinews.kz/kazakhstan_news/traditsii-kazahov-vliyayut-ekonomiku-mnenie-analitikov-548225/

کد خبر 22201

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =